måndag 25 februari 2008

Facket har för lite makt

Kamraterna i SAC som kämpar för en tidigare anställd hos restaurangen Lilla Karachi förtjänar all sympati. Här står de i ur och skur och minusgrader i Gamla Stan och kämpar för alla arbetares rätt. Vad är tacken? Bespottade i högerpressen och hånade av borgerliga bloggare! Försvarade av nästan ingen.

Nu senast i fredags när unghögern var på restaurangen och åt skadades många fackligt engagerade. Unghögerns provocerande uppsyn tvingade syndikalisterna att upprepade gånger skrika att unghögerns representanter var "fula, äckliga, vidriga och jävla äckel". Många syndikalister mår dåligt idag. Flera är sjukskrivna till följd av överansträngda stämband och högt blodtryck.

Det här visar att facket är i underläge. Därför måste arbetsrättslagstiftningen skärpas och fackens roll stärkas. Syndikalisterna ska inte behöva stå och utpressa en restaurang i vinterkylan för att få sin vilja fram. Enklast vore väl om fackets styrelse kunde få mandat av samhället att själva besluta om lämpligt straff i form av dryga böter.

Etiketter: , , , , , , ,

Intressant.se

1 kommentar:

nilsson sa...

Syndikalister?? nej lågutbildade snorungar som inte haft ett hederligt arbete! Först måste jag tycka synd om det så kallde "fackförbundet" att ha en representant med ett sådant arrogant sätt framför hela svenska folket som denna Green hade är pinsamt! Ni retar bara upp oss andra med riktiga jobb!! det finns arbetsdomstolar! Vi behöver inget låtsas civilguard bestående att lågutbildade bohemer! Vi skall iaf beställa catering från resturangen i gamla stan nu för 300pers!! tack för hjälpen syndikalister! Usch i bland skäms man att vara svensk!