onsdag 20 februari 2008

De kapitalistiska jultomtarna

Som socialist har man få njutningsstunder. Vi bär ju världens vedermödor på våra axlar samtidigt som vi är utnyttjade proletärer. Det är ett hårt liv. Desto njutningsfullare då att få sjunka ner i soffan med en riktigt bra tidning - nämligen DN Kultur.

Idag skriver till exempel finansmannen Robert Weil om hur utnyttjade vi löntagare är och vilken fest det varit för kapitalisterna under de senaste tio åren. Weil menar att kapitalisterna har ett ansvar att ge tillbaka till samhället. Fan tro't. Det vet vi som befinner oss under Weils handsydda Edward Green-skosula, att det enda sättet att få kapitalister att öppna plånboken är genom revolution.

Men OK.

Robert Weil, om du vill bevisa något för mig så bygg en femtio meter hög staty av Fidel Castro på Medborgarplatsen. Då kan vi snacka.

Läser också att multinationella utsugarföretaget H&M:s direktör Stephan Persson skänkt pengar till Karolinska Institutet så att de kan genomföra fler operationer på feta kapitalister som satt gåslevern i fel strupe. Tack så HEMSKT mycket gode patron!

Etiketter: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

HAHAHA En socialistisk njutningsstund att läsa DN Kultur!

Obetalbart, fan vad vänstern sk vara sura över den här bloggen!