söndag 2 mars 2008

Marknadshyror hotar den socialistiska jämlikheten

Nu fortsätter högern sin nedmontering av Sverige. Allmännyttan ska avskaffas och efterfrågestyrda hyror införas. Efterfrågestyrda = marknadshyror och marknad = fel.

Jag ska inte gå in på hur jag fick min innerstadslägenhet, men marknadshyror skulle ju innebära att de som vill betala för en hyreslägenhet i innerstaden skulle få en!

Hyresgästföreningen är garanten för att vi i Innerstan inte behöver betala mer än de som bor i Skärholmen och Tensta. Det är god socialistisk jämlikhet. De har ju valt att bo där, liksom jag valt att bo i Innerstan. Nu vill högern urholka hyresgästföreningens makt genom att ta bort allmännyttan.

Jag föreslår någon kontaktar Elin Gauffin och anordnar en opolitisk socialistisk manifestation mot högern. Det här måste vi stoppa!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Intressant.se

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man väljer inte att bo i Skärholmen eller Tensta din förvirrade lilla kommunist. Du kanske skulle bosätta dig där ute ett tag i studiesyfte och lämna din priviligerade innerstadstillvaro? Vilka fina förebilder du har i blogghuvudet förresten. Ett par vidriga massmördare och diktatorer kunde kännas igen. Jag antar att du är ganska ung fortfarande och det får väl till viss del ursäkta din genomkorkade politiska hållning. Men med lite livserfarenhet så kan det nog bli ordning på dig också.

Anonym sa...

Intressant att så många tror att den här bloggen är på allvar :)

Anonym sa...

Hur ordnar man "en opolitisk socialistisk manifestation" ?

Är socialismen opolitisk?

Nej denna blogg måste vara en humorblogg. Eftersom den är så kul.

Anonym sa...

Vem gagnar det med högre hyror i innerstan? inte dem i förorten i alal fall, vad tror du de som pg.ga hyreshöjningarnac inte har råd att bo kvar i innerstan måste leta lägenheter? i förorten kankse.
Hade varit en annan sak om man istället sänkt hyrorna i Förorterna.